recensiesNancy Thurlings
Floor heeft onze Star een behandeling op afstand gegeven. Ik zag haar van gestrest paard weer veranderen naar een relax paardje.. heerlijk om te zien dat ze de oude shit kon loslaten. Daarna even over Falke gehad. En we realiseerde ons dat we te veel bezig waren met het "moeten" Falke heeft wat moeite met ontspannen tijdens de training en doordat hij zo gevoelig en slim is, is de training ook heel snel saai..en vanuit verveling gaat hij dan testen..dus we hebben het eens anders gedaan. Balkjes neer gelegd zodat hij op moet letten maar ook kan snuffelen en zijn bal waar hij als veulen veel mee speelde..helaas doet hij dat niet meer..maar gisteren deed hij toch een poging.. na zo'n training lijkt het of je niks doet. Maar er gebeurt veel in het koppie..mooi om te zien.. dus onze les van nu is.. meer met hem spelen..Freedom Riders
Ik wilde je bij deze ook nog bedanken Floor voor jouw hulp aan Jelle.... een paar jaar geleden heb je Jelle voor het eerst behandeld omdat ik voelde dat Jelle zich afsloot (we hadden altijd een extreem goede band) .. ik liet hem trainen gezien veel fysieke problemen waar ik zelf niet uitkwam... de training hielp hem fysiek zeker maar mentaal deed het Jelle niet goed.. Jelle is duidelijk in zijn taal en dat liet hij mij ook weten maar wist even niet goed hoe verder.. Jij gaf toen in jouw feedback terug wat ik zelf ook voelde en was heel blij met die bevestiging. Na jouw behandeling had ik Jelle weer terug, hadden we weer onze oude band en ben ik een andere weg in geslagen en weer gedaan wat ons juist altijd zo verbond. Ik heb iemand gezocht die beter bij Jelle paste en ik ben veel bosritjes gaan maken, vrijheidsdressuur weer opgepakt en Jelle weer regelmatig in alle vrijheid mee naar het bos genomen wat onze band nog meer versterkte.... We waren weer echt blij met elkaar alleen fysiek had Jelle nog veel problemen en helaas artrose in zijn linker knie voor, wat naar voren kwam na een val met tot gevolg een dikke knie. Die dikke knie heeft hij helaas nog steeds. Je hebt Jelle laatst weer behandeld en ondanks dat Jelle al zoveel dapperder was geworden (en ik ook) durven wij nu weer zoveel meer en verleggen onze grenzen.. Jelle voelt zo vertrouwd, ik denk eigenlijk nergens meer over na... we doen het gewoon. En dat nadat ik na een val ook ongeveer twee jaar geleden mijn ribben had gebroken en gekneusd en veel angst had om weer te gaan rijden. We zijn nog meer een team geworden en Jelle voelt nu zo vertrouwd. Daar wilde ik je heel erg voor bedanken Floor! Anouk Piers 
Het is heel moeilijk te omschrijven wat Floor doet met je paarden maar ook met jezelf. Je moet het ervaren, meemaken en voelen.

Ze is een heel geduldig persoon die voor elk paard een weg zoekt, tijd geeft om zichzelf te ontwikkelen, ook de eigenaar. 

Ik heb dit mogen ervaren met twee van mijn paarden. Een jong onzekere Fries die heel angstig was naar mensen toe en van uit frustratie ook gevaarlijk werd.

We moeten nog een lange weg afleggen maar dankzij Floor heb ik een fantastisch meewerkend paard en vooral een paard dat samen met mij zoekt naar balans, vriendschap, en liefde.

Ook de behandeling op afstand heeft hierbij gewerkt, ik voelde heel wat spanning van mijn paard wegvloeien. 
Ze heeft zowel mij als eigenaar en mijn paarden doen openbloeien en samen, dankzij Floor, weet ik zeker dat we een mooie toekomst tegemoet gaan!

Een aanrader voor iedereen die zoekt naar respect, vriendschap en vooral iemand die samen met jou nadenkt over je paard. Vanessa Wils-Huislook 
Bij ons heeft ze heel wat rechtgezet voor ons paard. Zo moedeloos ik was van de strijd tegen headshake en gigantische jeuk bij ons paardje heeft Floor heel wat opheldering gebracht en ons weer hoop en moed gegeven dat alles goed komt. Hoe hopeloos het er ook uitziet..heb vertrouwen in haar. Top vrouw met hart op de juiste plaats!!Inge en Nell  
Op afstand behandelen...

Nou daar kunnen wij over meepraten! Zelfs over een afstand van 2800km doe jij ons versteld staan! We zijn nog maar kort met jou 'op pad' maar de uitwerking is significant! Eerst bij Ruud en nu ook met Pien. Wat een verschillen zijn er nu al merkbaar. Behalve het fysieke deel zeker ook dat andere stuk: alsof ze weer worden wie ze willen zijn! Dierbaar en bijzonder voor ons om dit proces te mogen volgen en mooi hoe dit ook aan ons eigen persoonlijke pad raakt. Hoe prachtig is dat, dat je je paard laat behandelen en zelf mag meelopen in dat proces. Zo krijgt leven en werken met dieren een extra dimensie. Nog meer verdieping.

Nu is het weer tijd voor bezinken en zelfs dan merken we dingetjes op die ons blij verrassen. Heel subtiel maar groots voor hun welzijn. Fijn dat we in contact zijn met elkaar. We zien uit naar meer van deze werkwijze die jou bijzonder maakt. Groetjes van alle dierensnoetjes, Inge en Nell uit Zuid Portugal Steffi Claryssen
Ik vond het een fijne cursus met de aandacht voor het individu van het paard. Tijdens deze bijeenkomsten scherp je je gevoel aan om indrukken van het paard bij je te laten binnenkomen. Deze indrukken vertellen jou wie het paard is en waar het belangrijk is om aandacht aan te besteden. Met deze indrukken kan je aan de slag om
paard en ruiter samen tot een eenheid te brengen.Veerle Jacobs
Bij het lezen van de inhoud van de cursus van Floor dacht  ik bij haar net die informatie te gaan vinden waar ik al langer naar op zoek was.

Ik had dus grote verwachtingen en anderzijds wist ik niet wat me te beurt zou vallen.

Zodoende was ik  de eerste dag wel wat nerveus maar keek er naar uit met een open mind.
Na het eerste kennismakend gesprek kwam er direct ontspanning en was de klik met Floor gemaakt.
Ze wist me op haar heel persoonlijke manier te boeien en er werd innerlijk bevestigd waar ik al een lange tijd enkel van durfde te dromen.
Maar ze slaagde er ook in voor de andere deelnemers dat te vertellen wat iedereen nodig had.

Naast haar eigen programma was er plaats voor onze inbreng, alle vragen waren welkom.
Die ze dan op ieders niveau beantwoordde vanuit haar eigen rijke ervaring 

Maar het meest van al vind ik de levensinstelling van Floor inspirerend.
Ze weet wat ze wil bereiken, ze weet hoe dat ze dat kan bereiken en ze blijft zichzelf trouw om het te bereiken.
En dit alles is dan ook gebaseerd op een levenslange leerschool waar ze ons nu voor een stuk deelgenoot in wil maken.

En ik kijk uit naar een vervolg.Christy Goddet
Het belangrijkste van de cursus is dat we geleerd hebben dat we ons gevoel mogen vertrouwen en dat  - zoals Floor het zo mooi formuleert – er meer is tussen hemel en aarde, ook in de dierenwereld. Ik vond het belangrijk dat mijn dochter deze andere kijk op de wereld ook leerde kennen en dat er mogelijk iets – opnieuw een woordkeuze van Floor – aangetikt werd bij haar.

Ikzelf heb al een groot stuk angst in aanwezigheid van paarden overwonnen en kan hen nu ook al een klein beetje beter begrijpen.

Verder hebben we boeiende mensen leren kennen. Ik heb ook genoten van de gesprekken die we tussenin en naast de cursus hadden.

Floor is een aangenaam en vooral rustig persoon. Ze staat open voor kritiek en is een meester in het verbindend communiceren.Kelly Pauwels
Ik startte de opleiding energie van het paard niet echt wetende welke vlag deze lading zou dekken. Getriggerd door de titel en een telefoon gesprek met Floor.

Floor is een deskundige vrouw, die je in haar eigen authenticiteit meeneemt om anders naar paarden te kijken en te observeren. Een paard als individu met gevoelens en een ziel. Een kant die algemeen genomen (nog) niet in overweging wordt genomen.

Deze opleiding heeft me veel geleerd en zeker niet alleen over paarden. Jezelf toestaan je gevoel te her- en erkennen, terugkeren naar je kern was voor mij heel waardevol.

Dankbaar voor deze inzichten. Landy Elliott
Veronica in gesprek met Floor, Floor in gesprek met Veronica

Veronica is een Friese merrie die 10 jaar van haar leven in een kudde op het land heeft geleefd zonder dat de mens iets van haar wilde zoals rijden, voetjes geven, poetsen etc. Uiteindelijk, wegens inkrimping van de fokkerij, werd Veronica verkocht aan een handelaar en via de handelaar is ze na slechts twee weken bij mij gekomen. Zij werd aan mij verkocht als HET familiepaard en ingereden.

Veronica dacht daar anders over en dat liet ze duidelijk zien. Ze kon prachtig steigeren en zich groot en stoer maken, ze liet zien dat ze niet zomaar iets accepteerde. Dit leverde haar ook veel angst en stress op en kreeg daardoor fysieke klachten zoals, onder andere, maagzweren. Het werd een “bumpy road” voor ons.

We hadden hulp nodig maar hoe dan? Via sociale media werd mijn aandacht getrokken door een bericht dat ik las van Floor over haar Friese hengst. Diep ontroerd raakte ik, haar woorden waren te voelen. Tevens las ik dat ze paarden energetisch behandeld op afstand en eigenlijk vrijwel direct wist ik dat zij iets kon betekenen voor Veronica en mij.

Floor heeft meerdere malen contact gelegd met Veronica, heeft haar behandeld en is ook bij ons langs geweest. Veronica had best wel wat te vertellen aan Floor namelijk en ontving de energetische behandeling op afstand heel graag. Veronica stelde zich steeds meer open naar mij toe en ik ging haar steeds meer verstaan en begrijpen. Samen werden we steeds bewuster in onze communicatie en dan heb ik het niet over rijden en hulpen geven aan een paard, nee het gaat tot in de diepere lagen van de ziel, het aanvoelen, openstellen, vertrouwen en geduld hebben.

Floor heeft het vaak over het bewandelen van het paardenpad en inderdaad zo voelt het ook. Veronica heeft mij uitgenodigd om op haar pad te komen via Floor en zij heeft vervolgens mij de richting aangegeven.

Echter waren we er nog niet helemaal, er was nog wel iets. De pensionstal was niet een plek die Veronica zelf uitgekozen zou hebben als zij het voor het zeggen had. Veronica hield zich redelijk goed maar optimaal was het niet en dat ging zich uiteindelijk toch weer fysiek uiten. Een hoefzweer/kneuzing diende zich aan. Inmiddels had ik de stal opgezegd en een nieuw plekje gevonden maar ja, ze was ontzettend kreupel ze had gewoon veel pijn en de verhuizing stond voor de deur. Dit zijn momenten dat je even gaat wankelen en denkt “wat doe ik haar aan? doe ik er wel goed aan? “ Maar ook het moment dat je denkt; wacht even! Veronica moet even in gesprek met Floor of Floor moet even in gesprek met Veronica. Ik was vertroebeld door zorg voor Veronica en dacht niet helder meer. En zo geschiedde. Veronica had toch echt wat te melden! Veronica wilde dolgraag naar de andere stal en de vraag was wanneer ik er klaar voor was. Ze had zich al die tijd goed gehouden omdat ik er voor haar was. Maar nu was het echt wel tijd om te vertrekken.

Floor gaf aan dat alle stress en opgebouwde angst zich een weg naar buiten via haar hoef vond en Veronica vroeg om mij om wederom geduld te hebben en het diepste vertrouwen te hebben in haar. Ook vertelde Floor mij dat Veronica echt een boodschap had voor mij: alle stress van alle jaren kwam er nu uit en ze was blij te verhuizen naar een omgeving die beter bij ons past. Het zich steeds stoerder voor te doen dan ze in feite is eist z’n tol. Energetisch was het klaar op die plek en wij mogen nu samen verder, een stapje verder op ons paardenpad onze ontwikkelingsweg. Ook zegt Veronica sorry voor haar reacties van loslaten. “Er stroomde een hoop oude angst uit mij door de behandeling van Floor, mijn inzet en ons besluit”. Veronica zei “dankjewel”.

We zijn verhuisd en ik had me voorgenomen gewoon weer bij 0 te beginnen en er sowieso een jaar voor uit te trekken. Aangekomen op het terrein van de nieuwe stal keken Veronica en ik elkaar aan. Ze raakte met haar zachte warme snuit mijn schouder even aan en zei op haar manier “het is goed”. Natuurlijk moest ze wennen maar wonderbaarlijk genoeg deed ze dat best snel.  

Door het contact met Floor en de behandelingen is er veel meer ruimte gekomen in de verbintenis die ik heb met Veronica en is Veronica enorm mentaal gegroeid en fysiek opgeknapt. Er schieten altijd woorden te kort om het op de juiste wijze te omschrijven waarbij je het gevoel hebt dat je te kort doet om het op papier te zetten.

De dankbaarheid is groot dat Floor met Veronica meeloopt op haar pad en haar onvoorwaardelijke liefde waarmee ze de dieren/paarden behandeld en de mens adviseert is van onschatbare waarde.

Floor is een vakvrouw, ze heeft een encyclopedie aan kennis over paarden en bij haar is jouw paard of dier in goede handen ook op afstand! Lisa Duytschaever 
Zalig om te kunnen werken met iemand met zoveel ervaring! 

Eindelijk iemand 'gevonden' die op dezelfde manier denkt als ik.

Iemand die eindelijk bewijst dat alles kan op een rustige, ontspannen manier. Iedereen zei mij telkens dat ik strenger moest zijn, mij kwader moest maken.

Maar hoe blij ben ik om vandaag te kunnen constateren dat dit allemaal niet hoeft. 

Alles wat ik wil met mijn paard, kan ik evengoed bereiken door mijn gedachten en twijfels aan de kant te schuiven.

En te werken vanuit mijn buikgevoel, elkaar het vertrouwen te geven, werken in het heden, … werken op een ontspannen, rustige manier met heel wat geduld.

Zo komen we er ook wel. Misschien wat trager dan op de strenge manier, maar wat zal deze band 
o-zo-veel-beter zijn! 

En Floor brengt mij precies altijd terug in die goede houding/instelling, waardoor ik terug met een positieve mind vooruit kan.

Een dikke 'hoera' om mensen te tonen en te bewijzen dat het ook op deze manier kan! Petra en Alex Hendriks 
Na lang zoeken zijn wij via internet bij Floor terechtgekomen. Wij wonen in het midden van Nederland. Wij hadden nl een hele lieve pony (hoog sensitief) die blokkeerde met rijden. Pony heeft lange voorgeschiedenis maar kort gezegd wij hebben hem goedgekeurd gekocht terwijl hij vanbinnen heel ziek bleek te zijn (maag, blaas etc. etc). Hij is een jaar lang door diverse behandelaars behandeld (holistisch/regulier, chiropractors, tandarts etc). Na een jaar was Karlo gezond.

Het rijden wilde echter niet lukken. Wij hebben Karlo daarom weggebracht naar elders om hem opnieuw te laten “inrijden”. Ook daar bleef hij nog na een paar maanden blokkeren en raakte snel in paniek.

Floor heeft toen 2 behandelingen op afstand gedaan. Ze had 3 actuele foto’s nodig en geen toelichting. Het eerste verslag was heel bijzonder, ontroerend en heel treffend. Karlo zat vast in zijn emotie en was onzeker. Tijdens de behandelingsweek zag je bij Karlo een verschil in gedrag ontstaan. Hij ging ook voor het eerst draven onder het zadel! Na de 2e behandeling is hij voor het eerst stappend op buitenrit geweest. Echt super! 

Wij waren heel blij met de healings!! Maria Zanders 
Geweldige les gehad van Floor! Het was zo mooi om te zien hoe ze met mijn fries Hetske bezig was. Ze sloeg de spijker op z'n kop toen mij verteld werd wat mijn valkuilen zijn, en hoe ik deze constructief kan aanpakken. Ik heb nog veel te leren, en flink wat handvaten gekregen om mee aan de slag te gaan. Top ervaring, ontzettend bedankt!Nele Dobbelaere 
Hoe? Hoe doet ze het toch..?

Ik ben de meest sceptische, realistische en down-to-earth persoon die ik ken, maar ik ben letterlijk omvergeblazen... Ik ben een controlefreak en hyper-alert persoon met een paardje met een kleine identiteitscrisis om het even snel uit te drukken.

Het moment dat Floor de stal binnenkwam, gaf ik alles met plezier en vol vertrouwen af. Controle heb je niet, maar een vriend voor het leven wel. Floor liet me inzien wie ik was, wie m'n paard was, wie we mogen zijn en vooral wie we willen zijn...

Het vertrouwen was er meteen, het genieten groeit elke dag sterker en sterker.

We komen er wel. We hebben nog een weg te gaan, maar die bewandel ik graag en volle nieuwe moed en zin!

Het is een ervaring op zich, je moet het gewoon doen. Als je twijfelt, gewoon proberen! Floor haalt die twijfel in seconden weg en de zin en moed om te groeien naar een team op 6 benen neemt elke dag toe. De onvoorwaardelijke liefde is overdonderend en wie wil z'n paardje nu niet geven wat ze verdienen? Zichzelf zijn, zichzelf ontwikkelen tot wie ze horen te zijn en vooral mogen zijn...

Wij zijn alvast fan en ik kan het enkel aanbevelen, maar je moet het echt eens ervaren! 

Ik ben hier zo dankbaar voor! Elke keer opnieuw pijn in m'n kaken van de gelukkige grijns op m'n gezicht. Je hebt ons leven enkel maar beter gemaakt en ik ben zooooo blij dat je m'n pad hebt gekruist! Floor, you rock!!! 


Landy Lavandin
De juiste woorden weet ik eigenlijk niet te vinden. Waarom niet zou je zeggen. Nou het is simpel; je moet het ervaren, voelen en dan weet je exact wat ik bedoel. Wat ik nu ga beschrijven dekt voor een gedeelte de lading. Het is een absolute positieve lading.

Mijn angstige merrie had heel veel te vertellen. Door haar angst kon zij, vooral onder het zadel, extreem reageren. Daarnaast ontstonden er forse maagzweren en vrat ze haar staldeur op. En ja, ze staat in een kudde gemiddeld 8 a 9 uur in een ruime wei. Maar dat er wat moest gebeuren was wel duidelijk.

De behandeling op afstand heeft echt effect. Het mooie er van is dat ik niet wist wanneer de behandeling startte en ik ondertussen duidelijk zichtbare veranderingen bemerkte aan mijn Friese vriendin. In eerste instantie dacht ik “ wat heeft ze toch ? ze is zo rustig” En ja ik heb haar getemperatuurd , niets aan de hand natuurlijk. Ineens verschijnt dan het verslag in je email met de data van behandelingen. Zelf houd ik altijd een dag/logboek bij voor Veronica en als je dan ziet dat de dagen overeenkomen dat ik veranderingen constateerde is dat echt treffend! 

Het verslag lees je iedere keer opnieuw en iedere keer lees je dan weer iets nieuws of, sterker nog, op dat leesmoment is het van toepassing. Sindsdien is er zoveel veranderd en is ze opener en zelfverzekerder geworden en durft ze haar paardenziel te laten zien aan mij. Ook ik heb hierdoor geleerd om nog meer op mijn gevoel te vertrouwen en is de band die we al hadden nog intenser en inzichtelijker geworden.

Inmiddels heeft Floor haar twee maal op afstand behandeld en is Floor twee maal live bij ons geweest. En alles blijft doorwerken, het voelt alsof je constant een back-up hebt maar ook in het juiste spoor bent terechtgekomen. Met de grondwerk clinics heb ik echt staan te stuntelen en liet mijn merrie aan Floor zien waar ik aan moest werken. Zal je altijd zien dacht ik, altijd gaat het best goed en nu is Floor er en laat ze dit zien. En terecht! want Floor was er om haar en mij te helpen en daar maakte mijn Friese merrie gretig gebruik van. 😁

We zijn er nog niet, maar dat geeft niet. Het is een proces en een pad dat zich ontwikkelt. Met de ondersteuning, liefde voor het paard, inzichten en goede kennis en “know how” van Floor kunnen en durven wij beide verder te gaan!

Floor bedankt!