mogelijkheden


intensieve, leerzame en leuke training/coaching samen met je paard
Wil je leren samen werken met je eigen energie en met de energie van je paard ? Ik wil je helpen om die natuurlijke balans te bereiken. Probleemoplossend te werken, je te ondersteunen daar waar nodig. Dat is een samenwerking tussen twee partijen. En dat loopt het beste als mens & paard van elkaar willen leren. Samen op weg naar de natuurlijke balans. Dan heb je plezier van je paard. En dat is de bedoeling. Toch?

neem gerust contact met me op

klik op onderstaande foto voor een YouTube filmpje
om een indruk te krijgen van mijn werkwijze

de ontwikkeling van je paard
Een paard train ik vanuit de klassieke grondslag die gebaseerd is op eeuwenoude ervaring. Die kennis heb ik verrijkt met inzicht in natuurlijke principes. Ik werk vanuit de natuurlijke aanleg van het paard om zijn eigen kwaliteiten zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Daarbij blijf ik binnen de grenzen die een paard zelf aangeeft. Ik stel me open, ik observeer, ik luister en ik voel waar een paard aan toe is. En vervolgens ga ik daarmee aan de slag. Een paard geeft mij duidelijk aan wanneer het klaar is voor een volgende fase. Dit gebeurt tijdens de training en de verzorging en tijdens de aanvullende energetische behandeling van het paard. Ik zoek hierin de beste weg voor de combinatie paard en ruiter.

Je kunt bij mij terecht voor:
 
trainen van je paard,
- rechtrichten van je paard,
- bijsturen en corrigeren van 
  het gedrag van je paard,
- hulp bij rijtechnische problemen,
- herstel na een blessure.


 

instructie 

De natuurlijke mogelijkheden van een paard en het door de ruiter leren aanvoelen daarvan en daarmee leren omgaan staan bij mij voorop. Ik geef advies en instructies bij rijles en bij grondwerk. Maar ik geef je ook zitles aan de longe, want dat is het fundament voor het rijden. Hierdoor krijg je als ruiter meer inzicht in je eigen hulpen en in je beweging op de rug van je paard. Je kunt bij mij terecht voor:

- instructie klassieke dressuur
- rechtrichten 
- rij- & zitles
- grondwerk en longeren,
- communiceren met je paard,
- leren lezen en gebruiken van lichaamstaal.
een paard laten behandelen op afstand: een doeltreffende manier om een paard van al zijn stress en trauma's te verlossen 

Een behandeling op maat. Heb je een vraag over je paard? Of wil je weten wat hem dwarszit? Maar ben je niet in de gelegenheid om met je paard hier naar toe te komen of zit je ver uit de buurt? Ook dan kan ik je 'op afstand' een duidelijk beeld geven van waar je paard mee zit. En op basis daarvan kan ik een paard ook van hieruit helpen om daar zelf zijn weg in te vinden. Bij het energetisch behandelen op afstand richt ik mij op datgene wat zich in een paard op een diepere laag afspeelt. Ik leg contact en raak dan voorzichtig het wezen van het paard aan, zonder eisen of verwachtingen ten aanzien van het paard. Ik kan me dan in alle rust volledig concentreren op het paard. Nadat ik op deze manier een paard eerst ‘gelezen’ heb, en daarbij gezien heb wat er aan de hand is, kan ik beginnen met een 'behandeling op afstand'. 

 
Daardoor verminder ik blokkades, spanningen en oudere storingen bij een paard. Soms kan ik die in één keer helemaal wegnemen. Maar vaak zijn twee behandelingen nodig om een probleem definitief te klaren. Dit is afhankelijk van de toestand van het paard. Maar na een eerste behandeling, is er altijd een positieve wending, een duidelijk waarneembaar resultaat. Dit is voor mij een zuivere, directe en aanvullende manier van werken naast het ‘live’ geven van instructie, trainen, beleren en corrigeren van paarden. Het is belangrijk dat het paard in alle vrijheid weer dat kan doen waar het goed in is. En meestal werkt dit ook door op de omgeving en op de directe eigenaar, zodat ze samen weer verder kunnen. De behandeling op maat duurt circa 1 week. Je kunt bij mij terecht voor:

 
- stalondeugden en andere gebreken
- het verwerken van trauma’s van het paard
- het opheffen van de angstblokkade tussen paard en mens
- ontspanning door het loslaten van dieperliggende stress bij het paard
- stimulering van het zelfgenezend vermogen bij een medische ingreep  

 

voor méér informatie verwijs ik naar mijn artikel op deze site

het op afstand energetisch behandelen van een paard

klik op onderstaande foto voor het artikel
clinics
Clinic ‘De boodschap van de paarden’  
Wil je graag wat meer leren over ‘de boodschap van de paarden’? Wat wil je paard je eigenlijk vertellen? En hoe leer je de taal van je paard te verstaan? Waar liggen jullie mogelijkheden om te groeien? En hoe kun je dit samen met je paard in de realiteit verwezenlijken?

 

Tijdens een clinic komen alle facetten van het paard aan de orde. Ik werk met een groep van 4 mensen mét hun paard. Zij kunnen hun vragen aan mij voorleggen. Daarmee gaan we vervolgens samen aan de slag. Mensen zónder paard kunnen zich ook aanmelden.

Alle deelnemers kunnen de gehele middag meekijken, meeluisteren en vragen stellen.

Iedereen wordt actief betrokken bij alle vier de combinaties en krijgt zo genoeg informatie om er thuis zelf gemotiveerd mee aan de slag te gaan. Het draait om een liefdevolle samenwerking tussen mens en paard.

Het kan gaan over de volgende onderwerpen:

- ondersteuning bij het rijden 
- overwinnen van angsten bij mens en paard
- ondersteuning bij het longeren en loswerken
- gezondheidsproblemen
- bewustwording van de eigen lichaamstaal
- energetische trauma’s en blokkades van het paard
- het leren lezen en invoelen van het paard
- effecten van een behandeling op afstand van het paard
- etc.

 

 

interactieve lezing met 2 paarden
Aan de hand van 2 paarden met een probleemvraag ga ik dieper in op diverse aspecten van de relatie tussen mens & paard. Dit kan zowel een rijtechnisch probleem als fysieke- of gedragsproblemen zijn. Daarbij komen ook de helende werking van paarden en tips over het begrijpen van de communicatie met paarden aan bod.

- wat wil je paard je eigenlijk vertellen?
- overwinnen van angsten bij mens en paard
- leren lezen en invoelen van het paard
- ondersteuning bij longeren, loswerken en het rijden, etc.