mogelijkheden


een paard laten behandelen op afstand: een doeltreffende manier om een paard van al zijn stress en trauma's te verlossen 
Een behandeling op maat. Heb je een vraag over je paard? Of wil je weten wat hem dwarszit? Maar ben je niet in de gelegenheid om met je paard hier naar toe te komen of zit je ver uit de buurt? Ook dan kan ik je 'op afstand' een duidelijk beeld geven van waar je paard mee zit. En op basis daarvan kan ik een paard ook van hieruit helpen om daar zelf zijn weg in te vinden. Bij het energetisch behandelen op afstand richt ik mij op datgene wat zich in een paard op een diepere laag afspeelt. Ik leg contact en raak dan voorzichtig het wezen van het paard aan, zonder eisen of verwachtingen ten aanzien van het paard. Ik kan me dan in alle rust volledig concentreren op het paard. Nadat ik op deze manier een paard eerst ‘gelezen’ heb, en daarbij gezien heb wat er aan de hand is, kan ik beginnen met een 'behandeling op afstand'. 

Daardoor verminder ik blokkades, spanningen en oudere storingen bij een paard. Soms kan ik die in één keer helemaal wegnemen. Maar vaak zijn twee behandelingen nodig om een probleem definitief te klaren. Dit is afhankelijk van de toestand van het paard. Maar na een eerste behandeling, is er altijd een positieve wending, een duidelijk waarneembaar resultaat. Dit is voor mij een zuivere, directe en aanvullende manier van werken naast het ‘live’ geven van instructie, trainen, beleren en corrigeren van paarden. Het is belangrijk dat het paard in alle vrijheid weer dat kan doen waar het goed in is. En meestal werkt dit ook door op de omgeving en op de directe eigenaar, zodat ze samen weer verder kunnen. De behandeling op maat duurt circa 1 week. U kunt bij mij terecht voor:
 
- stalondeugden en andere gebreken,
- het verwerken van blokkades, verstoringen en trauma’s van het paard,
- het opheffen van de angstblokkade tussen paard en mens,
- ontspanning door het loslaten van dieperliggende stress bij het paard,
- stimulering van het zelfgenezend vermogen bij een medische ingreep.   


voor méér informatie verwijs ik naar mijn artikel op deze site

het op afstand energetisch behandelen van een paard

klik op onderstaande foto voor het artikelintensieve, leerzame holistische training/coaching samen met uw paard
Wilt u leren samen werken met uw eigen energie en met de energie van uw paard ? Een paard train ik vanuit de klassieke grondslag die gebaseerd is op eeuwenoude ervaring. Die kennis heb ik verrijkt met inzicht in natuurlijke principes. Ik werk vanuit de natuurlijke aanleg van het paard om zijn eigen kwaliteiten zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. Daarbij blijf ik binnen de grenzen die een paard zelf aangeeft. Ik stel me open, ik observeer, ik luister en ik voel waar een paard aan toe is. En vervolgens ga ik daarmee aan de slag. Een paard geeft mij duidelijk aan wanneer het klaar is voor een volgende fase. Dit gebeurt tijdens de training en de aanvullende energetische behandeling van het paard. Ik zoek hierin de beste weg voor de combinatie paard en ruiter. Ik wil je helpen om die natuurlijke balans te bereiken. Probleemoplossend te werken, u te ondersteunen daar waar nodig. Dat is een samenwerking tussen twee partijen. En dat loopt het beste als mens & paard van elkaar willen leren. Samen op weg naar de natuurlijke balans. Dan heeft u plezier van uw paard. En dat is de bedoeling. Toch?
U kunt bij mij terecht voor:

- communiceren met uw paard,
- leren lezen en gebruiken van lichaamstaal,
- bijsturen en corrigeren van het gedrag van uw paard,
- hulp bij rijtechnische problemen,
- herstel na een blessure,
- instructie klassieke dressuur,
- rechtrichten, 
- rij- & zitles,

- grondwerk en longeren.klik op onderstaande foto voor een YouTube filmpje
om een indruk te krijgen van mijn werkwijze
interactieve lezing met 2 paarden
Aan de hand van 2 paarden met een probleemvraag ga ik dieper in op diverse aspecten van de relatie tussen mens & paard. Dit kan zowel een rijtechnisch probleem als fysieke- of gedragsproblemen zijn. Daarbij komen ook de helende werking van paarden en tips over het begrijpen van de communicatie met paarden aan bod.


- wat wil uw paard u eigenlijk vertellen?
- het leren lezen en invoelen van het paard,
- effecten van een behandeling op afstand en op locatie van het paard,
- bewustwording van de eigen lichaamstaal,
- energetische trauma’s en blokkades van het paard,
- gezondheidsproblemen,
- ondersteuning bij het rijden, longeren en loswerken,
- overwinnen van angsten bij mens en paard.
clinics
Clinic ‘energetisch veld van het paard’  
Wilt u graag wat meer leren over ‘het energetisch veld van het paard’? Wat wil uw paard u eigenlijk vertellen? En hoe leert u de taal van uw paard te verstaan? Waar liggen jullie mogelijkheden om te groeien? En hoe kunt u dit samen met uw paard in de realiteit verwezenlijken?

 

Tijdens een clinic komen alle facetten van het paard aan de orde. Ik werk met een groep van 6 tot 8 mensen mét hun paard. Zij kunnen hun vragen aan mij voorleggen. Daarmee gaan we vervolgens samen aan de slag. Mensen zónder paard kunnen zich ook aanmelden.

Alle deelnemers kunnen de gehele dag meekijken, meeluisteren en vragen stellen.

Iedereen wordt actief betrokken bij de combinaties en u krijgt zo genoeg informatie om er thuis zelf gemotiveerd mee aan de slag te gaan. Het draait om een liefdevolle samenwerking tussen mens en paard.

Het gaat over de volgende onderwerpen:


- wat wil uw paard u eigenlijk vertellen?
- het leren lezen en invoelen van het paard,
- effecten van een behandeling op afstand en op locatie van het paard,
- bewustwording van de eigen lichaamstaal,
- energetische trauma’s en blokkades van het paard,
- gezondheidsproblemen,
- ondersteuning bij het rijden, longeren en loswerken,
- overwinnen van angsten bij mens en paard.