de magische gevoeligheid van paarden


Als kind voelde ik me fijn tussen de bloemen en planten. Ik was bevriend met onze poezen en konijnen. Bij hen voelde ik me op m’n gemak. Later kwamen er ook pony’s en paarden in mijn leven. Met hen kon ik delen zonder woorden. En daar klopte het. Door mijn intensieve contact met paarden werd de verbinding steeds sterker. Ik kreeg toegang tot hun wereld.

En naarmate ik meer zicht kreeg op hun wereld, groeide mijn respect. Want deze dieren stonden nog direct in contact met hun natuurlijke, intuïtieve oervermogen.
En thuis en bij mijn paarden werd ik altijd weer geraakt en bevestigd in wat ik diep vanbinnen was: een onbevangen kind dat niets liever wilde dan blijheid en harmonie. En ik zette erop in dat de mensen de boodschap van de paarden ook zouden leren verstaan. Maar ik wist toen nog niet hoe.

AFSTEMMEN OP PAARDEN
Mijn eigen paarden en pony’s lieten mij altijd zien welk spoor ik volgde in mijn leven. En soms kreeg ik een glimp te zien van waar dat toe zou leiden. Dat sterkte mij in mijn overtuiging dat ik mijn eigen weg moest volgen. Dit groeide in mijzelf langzaam maar zeker uit tot een innerlijk weten. En ik kwam erachter dat paarden dit soort signalen ook geven aan andere mensen.

Maar je moet je wel open opstellen en je bewust afstemmen op hun communicatiekanaal. Anders gaat hun boodschap aan je voorbij. En paarden hebben een boodschap. Ze komen niet zomaar op je pad. Ze reageren op de energie die je uitstraalt. Ze reflecteren dit in hun gedrag en in hun houding. En ze weten hun boodschap daarbij ook op andere manieren op ons over te brengen. Tenminste als je naar je paard wilt luisteren. En als je met je paard wilt samenwerken.